keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Luojan kiitos!

KP 2 - luojan kiitos!
Tiistaina alkoi vuoto. Ensimmäistä kertaa olin onnellinen, että kuukautiset alkoi ;)

Nyt saan aloittaa taas tyhjältä pöydältä. Ja ensimmäistä kertaa ovistikut käyttöön, jännittävää!

Meillä oli tarkoitus saada toinen vauva alkuvuodesta 2014. Vaikka en ollut edes raskaana, suunnittelin elämääni niin kuin alkuvuonna 2014 olisin saanut vauvan. Keskenmeno oli kova paikka, mutta vielä kovempaa on se, että en raskaudu. Tuntuu etten koskaan raskaudu.. Tiedän, että puoli vuotta on lyhyt aika - mutta minulle tässä hetkessä se on Ikuisuus.

Yksi asia, mikä minua ärsyttää, pelottaa, huolestuttaa ja mietityttää, on mieheni nuuskan käyttö ja varikoseele (kiveskohju). Mieheni on luvannut lopettaa nuuskan käytön heinäkuun 2013 viimeisenä päivänä, ja tiedän että hän tulee sen tekemään. Onko jollain muulla kokemuksia miehen nuuskaamisesta lapsen yrityksen yhteydessä? Tupakalla on todettu olevan vaikutuksia miehen hedelmällisyyteen; entä nuuskalla? Itse omassa päässäni ajattelen, että todellakin ja tietenkin nuuskalla on vaikutuksia - miksei muka olisi? Mieheni lääkärinä vetoaa tutkimustuloksiin, ettei viitteitä nuuskan vaikutuksista siittiöihin ole. Mutta ei tietenkään ole, sillä nuuska on kaikkialla muulla kiellettyä paitsi Ruotsissa, joten tutkimustuloksia ei senkään takia liiemmin löydy.

Entä varikoseele, eli kiveskohju. Miehelläni on se tilanne, että kivespussin lämpötila on tavallista korkeampi, minkä takia siittiöiden tuotanto on häiriintynyt. Ja taas vetoaminen lääkärin ammattiin: Varikoseele on kuulemma lievä (?), eikä muka vaikuta ollenkaan, koska olen jo kerran tullut raskaaksi (mutta saanut keskenmenon...). Lääkärillä itsellä ei ole koskaan sairauksia, vain potilailla.

No, laitetaan tämä ärsytys kuukautisten piikkiin!!! Onneksi minulla on nyt blogi, johon voin tulla purkamaan tunteitani. Minulla ei ole ketään ihmistä, joille näitä jakaa. Kun yritän mieheni kanssa näistä asioista (kuten varikoseele ja nuuska) puhua, hän ei pysty siihen. Ei kerta kaikkiaan pysty omiin ongelmiin saati raskautumisongelmiin tarttumaan!

Onneksi miehessäni ei juuri muuta "vikaa" löydy ;) Vauvakuumeen kourissa nämä asiat vain ottavat liian suuren roolin.

Onko muiden miehillä vastaavia ongelmia? Varikoseeleä tai nuuskan käyttöä? Miehestä johtuvaa lapsettomuutta? Miten he ovat käsitelleet asiaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti