sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

KP 37?

Tammikuisen keskenmenon jälkeen kuukautiskiertokin on ollut ihan omissa oloissaan. Välillä kierto on ollut 28, välillä 30 ja nyt siis jo 37. Raskaustesti kuitenkin on ja pysyy negatiivisena. Puhtaana negatiivisena.

Kuukautiseni alkoivat ollessani noin 11-vuotias. Ne olivat aina säännölliset ja 5 päivän mittaiset. Aina. 

16-vuotiaana hankin e-pillerit. 18-vuotiaana otin ehkäisykapselin käsivarteen. Kapseli toimi moitteetta. Raskaustoiveiden takia se otettiin pois. Kuukautiset eivät alkaneetkaan heti ehkäisykapselin poistamisen jälkeen johtuen siitä, että kohdun limakalvon "kehittyminen" ei alkanut heti ehkäisykapselin poisoton jälkeen. Asia laitettiin kuntoon Diane Nova -ehkäisypillereillä (ja muistaakseni Teroluteilla). Tulin raskaaksi.

Raskauden jälkeen, tyttäreni ollessa noin 9 kuukauden ikäinen, aloin käyttämään taas Diane Nova -ehkäisypillereitä. Siihen asti olin ilman hormonaalista ehkäisyä, ja kuukautiset olivat säännölliset. Vaihdoin ne myöhemmin Yaz-ehkäisypillereihin, joiden lopettamisen jälkeen keskenmenoon päättynyt raskauteni alkoi.

Nyt kuitenkin kierto heittelee ja heittelee. Olen itse todella yllättynyt asiasta, sillä näin ei ole tapahtunut koskaan elämässäni. Äh, turhauttavaa.. Kaiken lisäksi olen kova miettimään, pohtimaan ja hakemaan selitystä, miksi asia on näin?!

Tänään on siis kertopäivä 37 - mitä ihmettä?! Raskaustesti tosiaan puhdas nega. En ajatellutkaan sen olevan positiivinen, joten nega ei tullut siis yllätyksenä. 

Ovulaation ajankohdasta en tiedä. Onko sitä ylipäänsä tullut keskenmenon jälkeen? En ole koskaan käyttänyt ovulaatiotestejä, joten mielenkiinnostakin odotan, että pääsen niitä ensi kierrossa käyttämään.

Mutta KP 37!!! Onko muilla vastaavia kokemuksia pitkistä kierroista? Mitä on tapahtunut, ja milloin ja miten on kuukautiset taas alkanut?

1 kommentti:

  1. Kannattaa pyytää lääkäriltä lähetettä kilpirauhaskokeisiin. Itse käytin melkein 10v ehkäisyä jolloin menkat tuli ihan normaalisti. Lopetettuani ne kierrot venyi ja venyi. Syyksi paljastui kilpirauhasen vajaatoiminta.

    VastaaPoista